Brik

Brik product foto
  • Ingredienten:

  • 5 aardappels geschild, in stukken
  • 4 Vellen brik- of loempiadeeg (toko) of filodeeg ontdooid
  • 4 eieren
  • 1 blikje tonijn uitgelekt
  • 1 bosje (platte) peterselie fijngehakt
  • 1 eiwit losgeklopt
  • olie om te frituren
  • sap van 1 citroen
Bereiden
Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree. Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn, peterselie, zout en peper over. Bestrijk de deegranden met eiwit. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan en druk de deegranden stevig op elkaar. Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn. Besprenkel de briks met citroensap.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie