Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-bloemkoolschotel met gehakttaartjes

Broccoli-bloemkoolschotel met gehakttaartjes

Broccoli-bloemkoolschotel met gehakttaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 250 gram bloemkool in roosjes
  • 500 gram half-om-half gehakt of rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepel paneermeel
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram magere gerookte spekreepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • (hot) tomatenketchup
  • 6 cherry-/kerstomaten gehalveerd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • muffinvorm met 12 kleine holten ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de broccoli en bloemkool, giet af en laat uitlekken. Meng het gehakt met ei, paneermeel, kaas, spek, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt over de muffinvorm en strijk de bovenkanten glad. Strijk er een beetje tomatenketchup over, druk er een halve kerstomaat met de snijkant naar boven licht in en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
Bereiden
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taartjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olijf­olie, roerbak hierin de broccoli en bloemkool 3 minuten, giet de tomatenblokjes met sap erbij en stoof zachtjes 4 minuten. Serveer de schotel bestrooid met bosui en met de taartjes die uit de vorm gewipt zijn.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
18 g
vet
51 g
Kcal
685