1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel

Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel

Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 eetl. saffraanpoeder of een envelopje saffraan
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt of fijngewreven
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 g gerookte forel, in reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes of 2 eetl. gehakte bieslook
Bereiden
Breng de bouillon met saffraan aan de kook. Giet de olijfolie bij de rode peper en zet de olie apart. Voeg de broccoli en bloemkool bij de soep en kook zachtjes 6-8 minuten. Verdeel de forelreepjes over 4 kommen of borden. Voeg de bosui of bieslook bij de soep. Schep de soep op, druppel er een beetje peperolie over en geef de rest er apart bij.
Variatie
• Vervang forel door reepjes zalm of gerookte kip.• Neem in plaats van saffraan 2 eetlepels pesto.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie