In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel

Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel

Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l groentebouillon (van tablet)
  • 1 eetl. saffraanpoeder of een envelopje saffraan
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt of fijngewreven
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 g gerookte forel, in reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes of 2 eetl. gehakte bieslook
Bereiden
Breng de bouillon met saffraan aan de kook. Giet de olijfolie bij de rode peper en zet de olie apart. Voeg de broccoli en bloemkool bij de soep en kook zachtjes 6-8 minuten. Verdeel de forelreepjes over 4 kommen of borden. Voeg de bosui of bieslook bij de soep. Schep de soep op, druppel er een beetje peperolie over en geef de rest er apart bij.
Variatie
• Vervang forel door reepjes zalm of gerookte kip.• Neem in plaats van saffraan 2 eetlepels pesto.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
3 g
vet
16 g
Kcal
200