Broccoli-brietaart met noten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-brietaart met noten

Broccoli-brietaart met noten

Broccoli-brietaart met noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Pak witbrood- of bruinbroodmix
  • 125 milliliter lauwwarm water
  • 50 gram Boter of margerine
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 3 eieren
  • 250 gram Brie, in plakjes
  • 100 gram cashewnoten
  • 500 gram broccoli in roosjes, geblancheerd
  • 1 eetlepel honing
  • 100 milliliter geraspte jongbelegen kaas
  • vershoudfolie
  • Quichevorm of springvorm 24 cm Ø ingevet
Bereiden
Doe de broodmix in een beslagkom. Voeg water en boter toe en kneed met de mixer met deeghaken of met een koele hand een soepel deeg. Laat afgedekt met vershoudfolie 15 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de crème fraîche met de eieren, zout en peper. Druk het deeg uit in de vorm. Leg de helft van de brie op de deegbodem en verdeel er de helft van de cashewnoten over. Leg de broccoliroosjes erop. Schenk het eimengsel over de broccoliroosjes. Verdeel de rest van de brie en de noten erover. Besprenkel met honing en bestrooi met geraspte kaas. Bak de taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
39 g
vet
63 g
Kcal
895