1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli met mozzarella en ansjovis

Broccoli met mozzarella en ansjovis

Broccoli met mozzarella en ansjovis product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram broccoli, in roosjes
  • 100 gram ansjovisfilets in olie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of basilicum
  • 250 gram mozzarella, in plakjes
Bereiden
Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten. Schep de broccoliroosjes er- door. Meng de ansjovisolie met het citroen- sap en de peterselie. Breng op smaak met peper. Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie. Lekker met biefstuk, tartaar of kip.
Variatie
Broccoli combineert ook heel goed met smaakmakers als gember, sojasaus, citroen- rasp en geraspte belegen kaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 355
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie