Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli uit de oven met pindasaus

Broccoli uit de oven met pindasaus

Broccoli uit de oven met pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesam- of wokolie
  • 1 eetlepel sesamzaad, licht geroosterd
  • Voor de pindasaus:
  • 2 eetlepel pindakaas met stukjes noot
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn of citroensap
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de broccoliroosjes om met de oliën en wat zout. Spreid uit op de bakplaat en rooster de broccoli in het midden van de oven in 15-20 minuten en beetgaar. Let op dat de roosjes niet verbranden. Roer intussen de ingrediënten voor de pindasaus los en breng eventueel op smaak met extra sambal of azijn. Schep de broccoli op een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de pindasaus. Lekker bij saté van kip of varkensvlees.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
185