1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccolischotel met ham en kaas

Broccolischotel met ham en kaas

Broccolischotel met ham en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram broccoli in roosjes
  • 300 gram spaghetti of tagliatelle
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 200 gram hamblokjes of -reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 200 milliliter demi crème fraîche of kookroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • ovenschaal ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de ovengrill. Kook de broccoli 6 minuten. Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ham, ui en knoflook met de Provençaalse kruiden. Roer de crème fraîche, zout en peper erdoor. Schep de uitgelekte pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoli erover, schenk de saus erop en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht in het midden van de oven of onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 665
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie