Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brochette van varkenshaas

Brochette van varkenshaas

Brochette van varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram varkenshaas
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepel gehakte (blad) peterselie
  • klein mespuntje versgemalen (zwarte) peper
  • klein mespuntje gemberpoeder
  • klein mespuntje gemalen nootmuskaat
  • snufje cayennepeper
  • 8 spiesen
Voorbereiden
Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade. Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.
Bereiden
Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal. Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade. Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur. (Kan een dag van tevoren). Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
0 g
vet
7 g
Kcal
95