Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brodetto, Kroatische vissoep

Brodetto, Kroatische vissoep

Brodetto, Kroatische vissoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g koolvisfilet (Vismarine), ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen, geperst, schil geraspt
  • bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 2 grote(zoete)uien, grof gesnipperd
  • 500 g zeevruchtencocktail, diepvries of vers
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 6 dl water
  • 3 eetl. peterselie
Bereiden
Snijd de visfilets in brede repen, wrijf ze in met zout, peper en citroensap en wentel ze door bloem. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin, voorzichtig omscheppend, de stukken vis en de uien bruin. Haal de vis uit de pan en voeg de zeevruchten, knoflook, tomatenblokjes met sap, balsamicoazijn en het water toe, roer één keer en breng de soep aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Voeg de visfilets toe en verwarm nog even zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper en roer tot slot de peterselie en citroenrasp erdoor.Hoofdgerecht

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
14 g
vet
15 g
Kcal
360