Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodhaasjes

Broodhaasjes

Broodhaasjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Bereid 1 pak witbroodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol tot gelijkmatige rollen van circa 35 cm lang. Haal stukje van circa 1 cm van elke rol af voor de ‘staartjes’ en een stuk van circa 6 cm voor de ‘hoofdjes’ en houd apart. Vorm de rest van elke rol tot een spiraal als ‘lijfje’. Maak bolletjes van de stukjes deeg voor de staartjes en leg ze tegen het lijfje aan. Snijd het deeg voor de hoofdjes in zodat er 2 oortjes ontstaan en leg aan de bovenkant tegen het lijfje aan. Laat de haasjes nog circa 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop 1 eidooier los met 2 eetlepels water en bestrijk de broodjes ermee. Bak de haasjes circa 15 minuten in de oven. Laat de broodhaasjes afkoelen en maak oogjes met gesmolten chocolade of een chocoladestift.