Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje Indonesische kip met ingelegde groenten

Broodje Indonesische kip met ingelegde groenten

Ingrediënten

  • 150 ml Witte wijnazijn
  • 8 el Kristalsuiker
  • 1 Gele ui
  • 1 Komkommer
  • 1 Winterpeen
  • 2 Paprika's (1 geel, 1 rood)
  • 600 gram Kipfilet
  • 100 gram Boemboe ajam smoor
  • 8 stuks Petit pain wit
  • 8 tl Sambal badjak hot
  • 4 el Gebakken uitjes
Broodje Indonesische kip met ingelegde groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de azijn met de suiker en 1 theelepel zout in een kookpan. Laat de suiker oplossen. Snijd ondertussen de ui in ringen en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui gedurende 5-10 minuten.
  2. Verwijder de uiteindes van de komkommer en winterwortel. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Maak van de wortel dunne slierten met een dunschiller of kaasschaaf. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Doe de komkommer, wortel en paprika in de pan met de azijn, meng goed en laat staan tot gebruik.
  3. Snijd de kipdijfilets in stukjes. Voeg toe aan de ui en bak een paar minuten zodat de kip begint te kleuren. Voeg de boemboe samen met 300 ml water toe en laat 10-15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  4. Halveer de broodjes vlak voor het serveren. Besmeer met de sambal en beleg met de kip en ingelegde groenten. Top met de gebakken uitjes.