Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje bal

Broodje bal

Broodje bal product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 sneetje oud brood zonder korst verkruimeld
  • 100 gram mozzarella grof verkuimeld of in miniblokjes
  • 2 eetlepels olijflie
  • 4 ciabattabroodjes
  • 40 gram rucola (0,5 zak)
  • 100 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels tomaten- of olijventapenade
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met de pijnboompitten, Italiaanse kruiden, het broodkruim, de mozzarella, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de olijfolie, bak de ballen rondom goudbruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Meng de ingrediënten voor de tomatensaus. Serveer de gehaktballen op ciabattabrood met rucola met de tomatensaus erbij.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
35 g
vet
31 g
Kcal
560