Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodpudding van duivekater

Broodpudding van duivekater

Broodpudding van duivekater product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 sneetjes duivekater
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eieren
  • 150 milliliter slagroom
  • (aardewerken) ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en leg het brood dakpansgewijs in de schaal. Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het brood hiermee. Klop de eieren goed los met de room en giet dit roommengsel gelijkmatig over het brood. Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Serveer de broodpudding warm met lobbige room of custardvla.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
71 g
vet
23 g
Kcal
565