In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodschoteltje met bokbier

Broodschoteltje met bokbier

Broodschoteltje met bokbier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g boter
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 12 sneetjes witbrood
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetl. gehakte gembersnippers
  • 4 eieren
  • 200 ml volle melk (Melkan)
  • 200 ml bokbier
  • ovenschotel of quichevorm, licht ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de boter zacht met 2 eetlepels poedersuiker en het kaneelpoeder. Bestrijk de sneetjes brood er aan beide kanten mee. Snijd het brood in brede repen.
Bereiden
Leg de broodrepen als een soort vlechtwerk in de ovenschaal. Verdeel er de geraspte sinaasappelschil en gembersnippers over. Klop de eieren los met de melk en de rest van de poedersuiker. Klop goed en giet het bier er in gedeelten bij. Schenk het mengsel over het brood. Bak het gerecht in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer het broodschoteltje warm.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
69 g
vet
33 g
Kcal
665