Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodstengels met tapenades

Broodstengels met tapenades

Broodstengels met tapenades product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de broodstengels:
  • 1 pak broodmix
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn
  • of Italiaanse kruiden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ei (losgeklopt)
  • sesamzaadjes en/of maanzaadjes
Bereiden
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie in plaats van boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin. Serveer de stengels nog warm met de tapenades in schaaltjes erbij. 1. Geroosterde paprika met ansjovis en kappertjesMaal in de keukenmachine 2 afgespoelde geroosterde paprika’s uit een pot met een blikje uitgelekte ansjovisfilets, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie en een snufje chilipeper tot een grove puree en roer er 2 eetlepels kappertjes door. 2. Blauwe kaas, room en pijnboompittenMaal in de keukenmachine 200 g pittige blauwe kaas met 100 g zure room en breng op smaak met versgemalen peper. Doe dit in een kom. Rooster 20 g pijnboompitten en verdeel over de kaasroom.3. Kikkererwten, zongedroogde tomaten en peterselieMaal in de keukenmachine 200 g uitgelekte kikkererwten, 50 g zongedroogde tomaten (uit olie), 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie en 50 ml olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
47 g
vet
30 g
Kcal
530