1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruine sauzen

Bruine sauzen

Bruine sauzen product foto
  • Ingredienten:

  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem, gezeefd
  • 250 ml hete runderfond of vleesfond
Bereiden
Verwarm de boter op een lage stand. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat en een beetje bruin wordt. Giet de hete fond erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Variatie
Rodewijnsaus: Vervang de helft van de fond door volle, rode wijn. Bospaddenstoelensaus: Roer 200 gram in boter gebakken en grof gesneden passenstoelen met gesnipperde knoflook en tijm door de saus. Zigeunersaus: Bak met de bloem 1 theelepel paprikapoeder mee. Roer 200 gram in olie gebakken gesnipperde rode ui en stukje rode en groene paprika door de saus.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie