Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruine sauzen

Bruine sauzen

Bruine sauzen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem, gezeefd
  • 250 ml hete runderfond of vleesfond
Bereiden
Verwarm de boter op een lage stand. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat en een beetje bruin wordt. Giet de hete fond erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Variatie
Rodewijnsaus: Vervang de helft van de fond door volle, rode wijn. Bospaddenstoelensaus: Roer 200 gram in boter gebakken en grof gesneden passenstoelen met gesnipperde knoflook en tijm door de saus. Zigeunersaus: Bak met de bloem 1 theelepel paprikapoeder mee. Roer 200 gram in olie gebakken gesnipperde rode ui en stukje rode en groene paprika door de saus.