1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruinebonenschotel met wintergroenten

Bruinebonenschotel met wintergroenten

Bruinebonenschotel met wintergroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 7 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 1 winterwortel geschrapt, in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 1 prei in brede ringen
  • 1 kleine knolselderij geschild, in blokjes
  • 1 eetlepel chili-of paprika poeder
  • 150 milliliter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 1 blikje bruine bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 200 gram kastanjechampignons schoongeveegd, gehalveerd
  • 4 sneetje niet te vers bruinbrood in kleine blokjes
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 2 eetl. gehakte peterselie
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olie en roerbak hierin de wortel, ui, prei en knolselderij 10 minuten. Bestrooi met chilipoeder, giet de bouillon erbij en gaar 10 minuten. Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken. Bak de champignons in 1 eetlepel olie met zout en peper en schep ze door de schotel. Rooster de broodblokjes met de knoflook in de rest van de olie. Strooi ze met de tijm of peterselie over de bonenschotel. Lekker met piccalilly en zilveruitjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie