Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 courgette, in dunne plakken geschaafd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepel melk
  • 2 eetlepel verse tuinkruiden (bieslook, peterselie en kervel
Bereiden
Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin. Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood. Bedruppel de courgetteplakken met de azijn en de rest van de olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Kluts de eieren los met de melk, wat zout en peper en giet in de pan. Laat de eieren al roerend stollen op middelhoge stand. Beleg de bruchetta’s met een plakje courgette en schep hier wat roerei op. Bestrooi met de tuinkruiden.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
32 g
vet
12 g
Kcal
285