1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschetta met koriander-aioli en makreel

Bruschetta met koriander-aioli en makreel

Bruschetta met koriander-aioli en makreel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bos koriander, alleen de blaadjes
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes, grof gehakt
  • 100 ml mayonaise
  • 2 (afbak)stokbroodjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 gerookte makreelfilets, in stukjes verdeeld
Bereiden
Maal het grootste deel van de koriander met de knoflook, peper en mayonaise in de keukenmachine fijn tot een groene gladde saus. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stokbroodjes in de lengte door en in gelijke stukken. Bestrijk de snijvlakken met olie. Bak het brood met de snijvlakken naar boven in circa 10 minuten goudbruin. Laat even afkoelen tot lauwwarm. Bestrijk het brood royaal met de saus en verdeel de makreel erover. Serveer op een platte schaal, bestrooid met verse koriander.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie