1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschetta met sardientjessalade

Bruschetta met sardientjessalade

Bruschetta met sardientjessalade product foto
  • Ingredienten:

  • 1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 blikje sardinesfilets
  • 2 lente-/bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • paar druppels citroensap
Bereiden
Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin. Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood. Maak de sardines klein met een vork en meng met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de salade over de bruchetta’s.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie