Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 gedroogde of verse vijgen
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 stokbrood of ciabatta (van een dag oud), in 8 schuine plakken
  • 4 eetl. ricotta
  • zout en versgemalen peper
  • 2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
Bereiden
Laat de gedroogde vijgen 10 minu-ten wellen in kokend heet water. Giet ze af en snijd ze in dunne plak-jes (dit laatste geldt ook als je verse vijgen gebruikt). Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plak-ken stokbrood aan beide kanten goudbruin. Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit luchtig over het brood. Beleg met plakjes vijg en maal hier nog wat peper over. Bestrooi de bruschetta met basilicum en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
32 g
vet
17 g
Kcal
315