Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschette - Tonijn

Bruschette - Tonijn

Bruschette - Tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Bak schuin gesneden plakjes ciabatta in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met je gekozen topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm. Maak de topping(s) van tevoren, zodat je de bruschette lauwwarm kunt serveren. Meng uitgelekte tonijn met mayonaise, citroensap en -rasp, kappertjes en fijngesnipperde rode ui. Breng op smaak met zout en peper of chilipepervlokken. Garneer de bruschette met fijn- gehakte zwarte olijven.
Variatie
Ook lekker: een topping van mascarpone met reepjes parmaham of een topping van ricotta, rucola, parmezaan en pijnboompitjes.