Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

Bubble and squeak van boerenkool met spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 150 g gerookte ontbijtspekreepjes
  • 250 g versgesneden boerenkool
  • 200 g gekookte aardappel, gestampt
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm 1 eetlepel van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui in 5 minuten op lage stand zacht en lichtbruin. Voeg de spekjes toe en bak ze een paar minuten tot ze krokant zijn. Leg de kool bovenop de spekjes en roerbak een paar minuten. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de kool met een deksel op de pan nog 3 minuten stoven zodat hij wat slinkt. Laat in een vergiet goed uitlekken. Schep dan de boerenkool met de spekjes bij de gestampte aardappel en breng op smaak met zout en peper. Maak 8 kleine burgers van het boerenkoolmengsel. Verwarm de rest van de boter en bak ze in circa 3 minuten per kant krokant. Let op: door de suikers in de kool kan deze snel verbranden, dus houd de warmtebron laag.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
13 g
vet
24 g
Kcal
310