1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caesarsalade

Caesarsalade

Caesarsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 milliliter olijfolie
  • 4 sneetjes witbrood niet te vers
  • 1 krop romaine- of ijsbergsla
  • 100 gram parmezaanse kaas geschaafd
  • 8 ansjovisfilets in stukjes gesneden
  • Voor de dressing:
  • 2 eidooiers of 50 ml (demi) crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepels (dijon)mosterd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om. Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kaas en ansjovis over de sla. Klop de ingrediënten voor de dressing, voeg zout en versgemalen peper toe en giet er al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje bij. Schenk de dressing over de salade.
Variatie
• Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap. • Voeg zachte geitenkaas, walnoten en honing toe. • Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes. • Vervang ansjovis door repen geroosterde kipfilet en pancetta. • Voeg 1 blikje tonijn op olie en zwarte olijven toe.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie