Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cajun-kipkarbonade met tomaten-maïssaus en rijst

Cajun-kipkarbonade met tomaten-maïssaus en rijst

Cajun-kipkarbonade met tomaten-maïssaus en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipkarbonades
  • 1 eetl. cajunkruiden
  • 2 eetl. olijf/zonnebloemolie
  • 250 g rijst
  • 1 potje (milde)salsasaus
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • 100 g roomkaas naturel
  • 2 vleestomaten, gepeld en in blokjes gesneden
Bereiden
Bestrooi de kip met de cajunkruiden.Verhit de olie en bak de kip rondombruin. Gaar de kip met deksel 15 minuten.Schep de kip uit de pan en houd deze warm. Kook intussen de rijst. Voeg de salsasaus en de maïs bij het bakvet, verwarm even en schep de roomkaas en de tomatenblokjes erdoor. Serveer de kip met de saus en de rijst erbij.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
60 g
vet
41 g
Kcal
780