Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, in stukken
  • 700 gram spruitjes, gehalveerd
  • 4 speklapjes
  • 100 gram boter
  • 150 milliliter warme melk
  • voor de cajunkruiden:
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel oregano
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe. Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes in circa 15 minuten knapperig. Giet de aardappels en spruitjes af, voeg de melk en overige boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.
Variatie
De cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot een aantal weken houdbaar. Je kunt ze dus al eerder maken zodat je de kruiden op voorraad hebt.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
59 g
vet
50 g
Kcal
820