In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Calzone met courgette, paprika en kaas

Calzone met courgette, paprika en kaas

Calzone met courgette, paprika en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het deeg:
  • 1 pak mix voor pizzabodem, koelverse pizzabodems of blik pizzadeeg
  • voor de vulling:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • mespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 gele of rode paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 g mozzarella, in plakjes of blokjes
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Begin met de vulling. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, cayennepeper, courgette en paprika 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en kook zachtjes nog 3 minuten.
Bereiden
Maak intussen het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm er twee grote pizzabodems van en leg deze naast elkaar op de bakplaat. Meng de mozzarella, geraspte kaas, zout en peper door de saus en verdeel deze over één helft van de deeglappen. Vouw de andere helften van het deeg over de vulling en druk de randen, eventueel met behulp van een vork, goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de calzones. Strijk de rest van de olijfolie erover en bak de calzones in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
188 g
vet
58 g
Kcal
1475