1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus

Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus

Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 8 gedroogde gladde pastavellen
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 200 g ricotta
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 2 eetl. sinaasappelmarmelade
  • 100 g frambozen
  • 100 ml slagroom (Melkan)
  • 100 g pure chocolade, grof gehaktplasticfolie
Voorbereiden
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pastavellen per 4 in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af met plasticfolie tot later gebruik.
Bereiden
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in de koelkast. Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken. Verdeel de ricotta over de 8 pastavelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.
Variatie
In plaats van 8 gedroogde pastavellen kunt u ook 4 verse vellen nemen (snijd deze een keer doormidden).
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie