In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cantaloupemeloen met krokante Parmaham

Cantaloupemeloen met krokante Parmaham

Cantaloupemeloen met krokante Parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram parmaham
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 rijpe cantaloupemeloen
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel witte balsmicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan. Leg de ham erin en bak de plakjes op lage stand krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan. Snijd de meloen horizontaal door, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd zo de schil rondom af. Verwijder de pitten met een lepel. Snijd de meloenhelften in plakken. Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd de harde kern eruit. Haal de bladeren los. Klop de balsamicoazijn los met de honing en klop de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de witlof. Verdeel de witlof over 4 borden en verdeel hier de meloen over. Druppel nog wat dressing over de meloen en verdeel de krokante ham en pijnboompitten erover.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
11 g
vet
20 g
Kcal
275