1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cantonese kip met geroosterde amandelen

Cantonese kip met geroosterde amandelen

Cantonese kip met geroosterde amandelen product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2 theel. maïzena
  • 1 eetl. water
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 3 eetl. sojasaus
  • 300 ml arachide- of zonnebloemolie
  • 75 g ongezouten gepelde amandelen
  • 2 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cm
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild, in plakjes
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 eetl. azijn of citroensap
  • 1/2 theel. zout
  • 1 theel. suiker of honing
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. sherry
Voorbereiden
Marineer de kipblokjes 30 minuten in een mengsel van maïzena, water, eiwit en 1 eetlepel sojasaus. Verhit de olie in een wok en frituur hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
Bereiden
Bak de kipblokjes in de olie tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de bosui, gemberwortel en paprika­repen 3 minuten. Meng azijn met zout, suiker, sambal oelek, sherry en 2 eetlepels sojasaus. Voeg de kipblokjes en dit sausje bij de groen­ten en bak al omscheppend 2 minuten. Serveer het gerecht bestrooid met de amandelen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie