1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caponata

Caponata

Caponata product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram stevige tomaten
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, in smalle partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 300 gram aubergine, in blokjes van 2-3 cm
  • 2 eetlepel rodewijnazijn
  • 75 gram olijven, zonder pit
  • 3 eetlepel gehakte peterselie
  • 4 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten. Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten. Bak de aubergineblokjes in een tweede koekenpan lichtbruin in de rest van de olijfolie. Schep de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Schep de tomaten door het uienmengsel en bak even mee. Besprenkel de aubergine met azijn en bestrooi met zout en peper. Schep de aubergine met de olijven door de rest van de groenten. Bestrooi met de peterselie en de kaas. Lekker met ciabattabrood met olijfolie.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 320
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie