1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caraïbische kipspies

Caraïbische kipspies

Caraïbische kipspies product foto
  • Ingredienten:

  • voor de kipspiesjes:
  • 500 g kipfilet
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 4 lychees
  • olijfolie
  • 1 eetl. gemalen of gedroogde kokos
  • voor de saffraanrijst:
  • 10 saffraandraadjes
  • 250 g rijst
  • 4 grote spiezen of grote satéprikkers
Voorbereiden
Laat het fruit goed uitlekken. Snijd de kipfilet en het fruit in even grote stukken.
Bereiden
Breng 1 liter water met daarin de saffraandraadjes aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe en laat in ongeveer 8 minuten gaar koken. Maak ondertussen de spiesjes. Rijg om en om stukjes fruit en kipfilet aan een stokje. Verwarm de olijfolie in een grillpan en bak de spiezen 5 tot 6 minuten tot de kipfilet gaar is. Draai ze regelmatig om met een vleestang. Leg de spiezen op een bord en strooi er een beetje kokos over. Serveer met de saffraanrijst.
Variatie
Ook lekker met rauwkost of een gemengde salade naar keuze.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie