1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel

Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel

Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 8 mandarijnen zonder pit
  • 6 eetl. honing
  • 2 eetl. witte wijn
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 4 eetl. geschaafde amandelen
  • voor garnering: blaadjes munt of basilicum
Bereiden
Pel de mandarijnen. Snijd ze met een scherp mes horizontaal in dunne plakjes en verwijder de eventuele pitjes. Leg de mandarijnplakken naast elkaar op grote borden. Verwarm de honing met de wijn en schraap daarboven het merg uit het vanillestokje. Kook dit ietsin tot een siroop. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Giet de siroop over de mandarijn en strooi de amandelen erover. Garneer met blaadjes munt of basilicum.
Variatie
Vervang de witte wijn door 1 eetlepel sinaasappellikeur.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 202
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie