Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel

Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel

Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 mandarijnen zonder pit
  • 6 eetl. honing
  • 2 eetl. witte wijn
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 4 eetl. geschaafde amandelen
  • voor garnering: blaadjes munt of basilicum
Bereiden
Pel de mandarijnen. Snijd ze met een scherp mes horizontaal in dunne plakjes en verwijder de eventuele pitjes. Leg de mandarijnplakken naast elkaar op grote borden. Verwarm de honing met de wijn en schraap daarboven het merg uit het vanillestokje. Kook dit ietsin tot een siroop. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Giet de siroop over de mandarijn en strooi de amandelen erover. Garneer met blaadjes munt of basilicum.
Variatie
Vervang de witte wijn door 1 eetlepel sinaasappellikeur.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
34 g
vet
5 g
Kcal
202