1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cassata ijstaart

Cassata ijstaart

Cassata ijstaart product foto
  • Ingredienten:

  • 1 l vanilleroomijs
  • 1/2 roombotercake, in dunne plakken
  • 3 eetl. sinaasappellikeur
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt
  • 80 g gekonfijte kersen (bigarreaux), in kleine stukjes
  • 50 g pure chocolade, grofgehaktplastic folie
Voorbereiden
Doe het ijs in een kom en laat het in 15 minuten buiten de koelkast iets zachter worden. Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel een paar plakken cake over de bodem. Besprenkel met een eetlepel likeur. Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan.
Bereiden
Schep de hazelnoten, stukjes kers en chocolade door het ijs en schep de helft van het ijs op de cake. Strijk glad met een natte lepel en bedek met nog een laagje cake. Besprenkel dit ook met een eet­lepel likeur. Schep de rest van het ijs op de cake, strijk weer glad en dek af met de laatste plakjes cake. Besprenkel met nog een eetlepel likeur en vouw het overhangende folie om de cake. Zet de cakevorm weer in de vriezer en laat nog circa 2 uur opstijven. Stort de cassata op een schaal, verwijder het folie en snijd de taart in plakken.vriezen minimaal 2 uur
Menugang
Nagerecht
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 49 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie