Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Casserole met braadworstjes, sinaasappel en paddenstoelen

Casserole met braadworstjes, sinaasappel en paddenstoelen

Casserole met braadworstjes, sinaasappel en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 saucijsjes
  • 50 g bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetl. arachideolie/zonnebloemolie
  • 6 sjalotjes, in ringen of grof gesnipperd
  • 600 ml bouillon (van tablet)
  • 200 g kastanjechampignons
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 12 zwarte olijven(zonder pit) gehalveerd
Voorbereiden
Prik de saucijsjes hier en daar in. Meng de bloem met zout en peper en bepoeder de braadworstjes ermee. Boen de sinaasappels schoon. Snijd de schil van een halve sinaasappel, zonder het wit, in smalle reepjes. Zet deze apart. Pers de sinaasappels uit
Bereiden
Verhit de olie en braad hierin de worstjes rondom bruin. Bak de sjalotjes even mee. Strooi de rest van de bloem erover. Voeg sinaasappelsap, de helft van de schilreepjes en de bouillon toe en stoof zachtjes 25 minuten. Borstel of veeg de champignons schoon. Laat ze heel of halveer de grotere. Voeg ze 10 minuten voor het einde van de stooftijd samen met de prei toe. Voeg vlak voor het serveren de rest van de sinaasappelschilletjes en de olijven toe.
Variatie
- Vervang saucijsjes eens door slavinken.- Neem in plaats van prei bleekselderij, in smalle boogjes gesneden.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
21 g
vet
21 g
Kcal
420