Cassoulet met spek en worst - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cassoulet met spek en worst

Cassoulet met spek en worst

Cassoulet met spek en worst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels boter
  • 4 saucijzen
  • 100 gram gerookte ontbijtspekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram trostomaten, in blokjes
  • 2 blikken witte (reuze)bonen
  • 2 witte boterhammen, droog geroosterd
Bereiden
Verhit 2 eetlepels boter in een ovenvaste braadpan en braad hierin de saucijzen rondom kort. Neem ze uit de pan en bak de spekblokjes een paar minuten in het bakvet. Voeg de ui toe en bak samen nog enkele minuten tot de ui zacht is. Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort. Voeg de tomaten toe en laat de saus circa 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de bonen door de saus en leg de worstjes erin. Verkruimel de boterhammen en strooi het broodkruim over de bonenschotel. Verdeel er nog wat vlokjes boter over en bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
28 g
vet
18 g
Kcal
410