1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cassoulet van linzen met saucijsjes

Cassoulet van linzen met saucijsjes

Cassoulet van linzen met saucijsjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 saucijsjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in partjes
  • 2 blikjes linzen(800g), uitgelekt
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. (grove)mosterd
Voorbereiden
Prik de saucijsjes in en bestrijk ze met olijfolie.
Bereiden
Rooster ze in een grillpan of anti-­aanbakkoekenpan in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant en bak de ui even mee. Schep de linzen en de tijm erdoor en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht in diepe borden met de saucijsjes erop en geef de mosterd er apart bij.
Variatie
Vervang de spekblokjes door 100 gram blokjes salami.Neem in plaats van linzen kikkererwten of kapucijners.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 615
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie