Cassoulet van varkenslapjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cassoulet van varkenslapjes

Cassoulet van varkenslapjes

Cassoulet van varkenslapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram hamlappen of magere varkenslapjes in blokken of repen
  • 75 gram boter of vloeibaar product
  • 4 sjalotjes in ringen
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 100 milliliter witte wijn of lichte rode wijn
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 potje witte bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg bij het vlees. Giet de wijn en gezeefde tomaten erbij en stoof circa 30 minuten met het deksel op de pan. Schep de bonen en tijm erdoor en verwarm zonder te koken. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
34 g
vet
20 g
Kcal
640