In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cassoulet van witte bonen met saucijzen en kip

Cassoulet van witte bonen met saucijzen en kip

Cassoulet van witte bonen met saucijzen en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g (gedroogde) witte bonen
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blikje gepelde tomatenblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 150 g gerookte ontbijtspekreepjes
  • 4 drumsticks
  • 2 saucijzen
  • 50 g paneermeel of fijn broodkruim
Bereiden
Giet (vers) water op de witte bonen tot ze net onderstaan, voeg de knoflook toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Verwarm 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de uien lichtbruin aan. Voeg de tomaten puree en tomaten blokjes toe en bak nog enkele minuten. Breng goed op smaak met zout (of bouillonpoeder). Doe dit mengsel samen met de tijm, laurier en peterselie bij de bonen en roer goed door. Laat de bonen in deze saus in circa 2 uur oplage stand gaar stoven. Controleer af en toe of de bonen genoeg vocht hebben en giet er anders wat water bij. Brengde bonen aan het einde van de kooktijdop smaak met zout en peper. Braad ondertussen in de rest van de olie de spekreepjes uit en schep ze uit de pan.Bestrooi de drumsticks met zout en peperen braad ze om en om in circa 10 minuten bruin en neem ze uit de pan. Braad de saucijzen in hetzelfde bakvet aan. Leg al het vlees bij elkaar in de pan en giet er een paar eetlepels water bij.Laat dit water verdampen en keer de worstjes af en toe. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep al het vlees in een grote ovenschaal en verdeel hier de bonen in tomatensaus over. Bestrooi de bonen met paneer meel en bedruppel met wat olie. Bak de cassoulet in circa 40 minuten in het midden van de oven mooi bruin.

Voedingswaarde

eiwit
54 g
koolhydraten
70 g
vet
53 g
Kcal
1054