Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignonburrito’s met mais en blauwe kaas

Champignonburrito’s met mais en blauwe kaas

Champignonburrito’s met mais en blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram champignons, schoongeveegd, in vieren
  • 1 blikje (ca. 400 g) mais, uitgelekt
  • 200 milliliter (demi) crème fraîche
  • 8 tortillawraps (van 25 cm Ø)
  • 250 gram blauwe kaas (bijv. roquefort of Danish blue)
  • 1 kropsla, blad iets kleiner gescheurd
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes
  • 100 milliliter yoghurt- sladressing
  • 1 theelepel chilipoeder
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de helft van de mais erdoor en bak 1-2 minuten mee. Roer de crème fraîche, zout en peper erdoor. Verdeel dit mengsel over de tortilla’s. Snijd de kaas in plakjes of verkruimel deze en leg de helft ervan op de vulling. Vouw de zijkanten van de tortilla’s over de vulling. Vorm er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Verdeel de rest van de kaas erover en zet de burrito’s circa 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Meng de sla met de rest van de mais, de tomaatjes en de yoghurtdressing, gemengd met chilipoeder. Serveer de burrito’s met de salade.
Variatie
Vervang de mais door doperwten of blokjes pompoen. Neem brie of kruidenroomkaas in plaats van blauwe kaas. Maak in plaats van pakketjes rolletjes en snijd deze schuin door.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
55 g
vet
55 g
Kcal
835