1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignons met salsa verde

Champignons met salsa verde

Champignons met salsa verde product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g (reuzen)champignons
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theel. chilipoeder of paprika­poeder
  • 1 eetl. citroensap
  • voor de salsa verde:
  • 50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
  • 1 theel. mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. citroensap of witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
Voorbereiden
Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.
Bereiden
Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten. Serveer ze met de salsa verde erop.Voor 10-12 personen
Menugang
Bijgerecht
Aantal personen
10
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 156
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie