In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignons met salsa verde

Champignons met salsa verde

Champignons met salsa verde product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g (reuzen)champignons
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theel. chilipoeder of paprika­poeder
  • 1 eetl. citroensap
  • voor de salsa verde:
  • 50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
  • 1 theel. mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. citroensap of witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
Voorbereiden
Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.
Bereiden
Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten. Serveer ze met de salsa verde erop.Voor 10-12 personen

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
0 g
vet
16 g
Kcal
156