1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Charlotte van aardbeienmousse

Charlotte van aardbeienmousse

Charlotte van aardbeienmousse product foto
  • Ingredienten:

  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 pakje lange vingers
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram + 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eiwitten
  • 20 gram geroosterd amandelschaafsel
  • springvorm van 20 cm Ø, bodem bekleed met bakpapier
  • vershoudfolie
Bereiden
Laat de gelatine weken in koud water. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 g basterdsuiker. Knijp de gelatine uit en verwarm met het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door elkaar. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm. Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie