In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cheesecake met chocoladekrullen

Cheesecake met chocoladekrullen

Cheesecake met chocoladekrullen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram witte chocolade
  • 75 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 450 gram volle kwark
  • 3 eieren gesplitst
  • 1 schil van 1 sinaasappel geraspt
  • 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte sinaasappelsnippers
  • 2 eetlepel sinaasappellikeur
  • 100 gram blanke amandelen gemalen
  • 75 gram bloem gezeefd
  • 1 flesje dessertsaus chocolade
  • 125 gram pure chocolade in krullen geschaafd
  • springvorm van 20 cm
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de witte chocolade in stukjes en schaaf de rest in krullen. Zet de chocoladekrullen apart. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de kwark, eidooiers, sinaasappelrasp, sinaasappelsnippers, likeur, amandelen en bloem toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel deze met de gehakte witte chocolade luchtig door het kwarkmengsel. Schep het mengsel in de vorm en bak de taart in circa 50 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Laat de taart afkoelen in de vorm. Dit kan een dag van tevoren.
Bereiden
Haal de taart uit de vorm en druppel chocoladesaus over de bovenkant. Bestrooi met witte en donkere chocoladekrullen

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
68 g
vet
49 g
Kcal
795