1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen product foto
  • Ingredienten:

  • 125 gram bastognekoeken
  • 25 gram hazelnoten fijngehakt
  • 60 gram boter gesmolten
  • 600 gram witte chocolade
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram frambozen
  • poedersuiker
  • bakpapier
  • springvorm 20 cm ingevet
  • keukentouw
Voorbereiden
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vastgezet wordt met keukentouw. Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren). Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart. Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.
Bereiden
Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 83 g
  • Kcal
  • 1195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie