Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chili con carne met worst en tortilla’s

Chili con carne met worst en tortilla’s

Chili con carne met worst en tortilla’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 rundersaucijzen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 trostomaten, in kleine blokjes
  • 200 milliliter vleesbouillon (van 1/2 tablet)
  • 2 blikken kidneybonen
  • 4 grote tortillawraps
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 4 eetlepels zure room
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de saucijzen om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit de uien circa 5 minuten in het bakvet. Bak de paprika, knoflook, rode peper en specerijen een paar minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in een paar minuten zacht. Voeg de bouillon en kidneybonen toe en roer alles goed om. Leg de worsten terug in de pan en stoof alles met het deksel op de pan circa 10 minuten op middelhoge stand. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met een beetje olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Leg ze op borden en schep er wat chili met worst op. Bestrooi met de koriander en geef er een lepel zure room bij.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
79 g
vet
22 g
Kcal
720