1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel cayennepeper of chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt (400 g)
  • 1 blik mais (150 g)
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 advocado, gehalveerd
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
  • 1 zak tortillachips
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de cayennepeper, kaneel en komijn. Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomaten, bonen, mais en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 25 minuten pruttelen op een lage stand. Prak de avocado met een vork en meng met de crème fraîche en koriander. Bestrooi de chili met de bosui en serveer met de advocadodip en tortillachips.
Variatie
Als je chili overhoudt, smaakt deze de volgende dag ook heerlijk als vulling voor een tortillawrap.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 103 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 1020
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie