1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chilischotel met komkommer en kool

Chilischotel met komkommer en kool

Chilischotel met komkommer en kool product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram magere speklapjes in repen
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 komkommer
  • 1 blikje kapucijners
  • 1 kleine Chinese kool (400 g), in smalle repen
  • 4 eetlepel ketjap manis
  • druppels tabasco of 1 theel. sambal oelek
Bereiden
Bestrooi het spek met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de spekrepen goudbruin. Voeg de knoflook en uien toe, bak al omscheppend 5 minuten en verwarm nog even op een lage stand. Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes van 1/2 cm. Giet de kapucijners af. Schep de komkommer en kool door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de kapucijners, ketjap en tabasco toe en verwarm nog even.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie