1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chilischotel met komkommer en spekjes

Chilischotel met komkommer en spekjes

Chilischotel met komkommer en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram magere speklapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 blikje bruine bonen (850 gram, uitgelekt)
  • 4 eetlepel sojasaus
  • druppels tabasco
Voorbereiden
Bestrooi de spekreepjes met zout, peper en chilipoeder
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin. Voeg de knoflook en de uien toe. Schep alles regelmatig om en bak 10 minuten. Schep de Chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is. Voeg de sojasaus en tabasco toe. Serveer er komkommer bij.
Variatie
- Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitzels of hamlapjes.- Neem in plaats van bruine bonen rode bonen of kapucijners.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie