Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chilischotel met komkommer en spekjes

Chilischotel met komkommer en spekjes

Chilischotel met komkommer en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram magere speklapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 blikje bruine bonen (850 gram, uitgelekt)
  • 4 eetlepel sojasaus
  • druppels tabasco
Voorbereiden
Bestrooi de spekreepjes met zout, peper en chilipoeder
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin. Voeg de knoflook en de uien toe. Schep alles regelmatig om en bak 10 minuten. Schep de Chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is. Voeg de sojasaus en tabasco toe. Serveer er komkommer bij.
Variatie
- Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitzels of hamlapjes.- Neem in plaats van bruine bonen rode bonen of kapucijners.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
41 g
vet
38 g
Kcal
650