1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chimichurri-steakburger

Chimichurri-steakburger

Chimichurri-steakburger product foto
Bereiden
• Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
• Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect.
• Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.

De burger: platgeslagen steak, om en om kort gegrild. Brood & beleg: wit bolletje, belegd met sla en een plak gegrilde tomaat. Serveer met: chimichurrisaus van 1 tomaat, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie en 1 rode peper zonder zaadjes, fijngemalen in een keukenmachine. Meng met olijfolie, rodewijnazijn, zout, peper en komijnpoeder.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie