Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras

Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras

Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin 250 gram gekookte beenham, in dunne reepjes, op middelhoge stand krokant. Neem ze uit de pan en houd apart. Fruit in het bakvet 1 gesnipperde ui en 1 theelepel citroengras (sereh) een paar minuten op een lage stand. Voeg 1 eetlepel limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en 100 ml kokosmelk toe. Laat even aan de kook komen. Kook intussen 250 gram Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Schep de mie en ham door de saus en serveer direct. Bestrooi met 20 gram grof gehakte ongezouten pinda's en garneer eventueel met wat reepjes limoenschil.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
48 g
vet
17 g
Kcal
445